15 lipca 2015

Ciasteczka Wujka Adama

Oryginalna nazwa tych ciastek to ciasteczka kanadyjskie, ja je tak nazwałam ponieważ są specjalnością mego męża  :)
Składniki:

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
1/2kostki masła
gotowa polewa czekoladowa

Wykonanie:

Schłodzone masło posiekać na stolnicy razem z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto i formować kulki o średnicy 2-3 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia co 5 cm i rozpłaszczyć widelcem. Piec 5-10 minut w temp. 180 stopni




Ozdobić polewą (my nie ozdabiamy)

Ciasteczek nie należy rumienić, powinny być blade

Pozdrawiam
Kasia

14 komentarzy:

  1. W końcu się doczekałam. Wielkie dzięki, rano robię.

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. o tak, pyszne, proste i szybko się robi :) a jeszcze szybciej zjada :P

      Usuń
  3. ale fajny przepis :) nigdy takich nie robiłam :) trzeba bedzie na dniach uruchomić piekarnik :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kruche są zapewne :) aż mi ślinka cieknie :) w tygodniu zrobię, także post wrzucam póki pamiętam w ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jutro wypróbuję przepis w takim razie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasteczka na pewno przepyszne, koniecznie wypróbuje przepis! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Staram się Was odwiedzać i również odwdzięczać się komentarzami na Waszych blogach