Składniki:
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
1/2kostki masła
gotowa polewa czekoladowa
Wykonanie:
Schłodzone masło posiekać na stolnicy razem z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto i formować kulki o średnicy 2-3 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia co 5 cm i rozpłaszczyć widelcem. Piec 5-10 minut w temp. 180 stopni
Ozdobić polewą (my nie ozdabiamy)
Ciasteczek nie należy rumienić, powinny być blade
Pozdrawiam
Kasia
W końcu się doczekałam. Wielkie dzięki, rano robię.
OdpowiedzUsuńproszę bardzo :D
UsuńMniam, wyglądają cudnie!
OdpowiedzUsuńo tak, pyszne, proste i szybko się robi :) a jeszcze szybciej zjada :P
Usuńale fajny przepis :) nigdy takich nie robiłam :) trzeba bedzie na dniach uruchomić piekarnik :D
OdpowiedzUsuńi jakże prosty :)
UsuńKruche są zapewne :) aż mi ślinka cieknie :) w tygodniu zrobię, także post wrzucam póki pamiętam w ulubione :)
OdpowiedzUsuńbardzo kruche :) życzę smacznego :)
UsuńMmmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńo tak :)
UsuńJutro wypróbuję przepis w takim razie :)
OdpowiedzUsuńżyczę smacznego :)
UsuńCiasteczka na pewno przepyszne, koniecznie wypróbuje przepis! :)
OdpowiedzUsuńi to bardzo pyszne :) i łatwo się je robi :)
Usuń