Jak pamiętacie na ostatnim spotkaniu blogerek jednym ze sponsorów była firma Primavika (FB). Po tym spotkaniu, każda z nas otrzymała, prosto do domu, cudną paczkę z produktami tej firmy. W paczce znajdowały się:
* Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru
* Mix orzechowy
* Hummus z suszonymi pomidorami
* Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną
* Steki wegetariańskie
* Bitki wegetariańskie
Trochę informacji od producenta:
* Masło orzechowe:
Masło
orzechowe to podstawa holenderskiego sosu do mięs. Zmieszajcie je z odrobiną
mleka kokosowego, sosem sojowym, imbirem, sezamem, podsmażoną cebulką, brązowym
cukrem i sokiem z cytryny. Gotowe!
Składniki:
Orzeszki arachidowe 94%, emulgator:
lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość
tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), aromat: wanilina.
Informacja
dla alergików – zawiera: orzeszki arachidowe, soję; może zawierać sezam i migdały.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Tłuszcz z
orzeszków arachidowych na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Zawartość
soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
* Mix orzechowy:
Mix
orzechowy crunchy jest idealnym dodatkiem do tradycyjnych śniadań: owsianki,
jaglanki, słodkich omletów, placuszków czy naleśników. Z jego udziałem możecie
przyrządzić zdrowe ciasto na spodzie z daktyli wypełnione masą jaglaną i polane
sosem kokosowo-orzechowym.
Składniki:
orzeszki
arachidowe prażone 49%,
orzechy nerkowca smażone 25% (orzechy nerkowca, olej palmowy), migdały
prażone 15%, orzechy laskowe prażone 10%, sól morska.
Produkt może
zawierać sezam.
Olej z
orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkujemy
bez użycia glutaminianu monosodowego.
* Hummus z suszonymi pomidorami:
Zdrowotne
właściwości hummusu sprawiają, że do woli możemy się nim delektować – czy to
podczas śniadania, kolacji, a nawet posiłku w codziennej pracy. Ta wartościowa
pasta doskonale komponuje się z naleśnikami czy świeżym pieczywem. Pysznie
smakuje również jako dip do warzywnych chipsów.
Składniki:
woda,
cieciorka 32%, olej rzepakowy, pomidory suszone** 16% (pomidory, sól), miazga sezamowa,
100% sok z cytryny**, czosnek suszony, koncentrat pomidorowy, sól morska.
** – surowiec ekologiczny
Produkt może
zawierać soję.
* Paprykarz
z kaszą jaglaną
Idealnie komponuje się na kanapce z plasterkiem kiszonego
ogórka, pomidorem lub drobno pokrojoną cebulką.
Składniki:
woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białko sojowe, cebula, marchew 8,5%, przyprawy (zawierają: seler), skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białko sojowe, cebula, marchew 8,5%, przyprawy (zawierają: seler), skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest
zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.
* Steki wegetariańskie:
W skład marynaty wchodzi olej rzepakowy, który został nazwany oliwą
północy. Dlaczego? To jedno z najlepszych źródeł kwasów omega 3 niezbędnych dla
prawidłowego rozwoju mózgu i funkcjonowania serca.
Steki wegetariańskie są świetną alternatywą dla mięs w sezonie grillowym.
Otoczony aromatycznymi przyprawami nadaje się do spożycia od razu po wyjęciu ze
słoiczka.
Składniki:
woda, steki
– teksturowane białko sojowe 63%, olej rzepakowy, cukier, skrobia
kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone
(marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej
rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], ocet jabłkowy, przyprawy (papryka
słodka, czosnek, papryka ostra, curry), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję),
sól, zioła (zawierają gorczycę), aromat z ekstraktu drożdżowego,
przeciwutleniacze: kwas askorbinowy = witamina C, kwas cytrynowy.
* Bitki wegetariańskie
Bitki wegetariańskie świetnie smakują w towarzystwie
tradycyjnych kopytek lub ugotowanych ziemniaków posypanych koperkiem. Idealnym
uzupełnieniem dania będą domowe surówki z sezonowych warzyw.
Składniki:
woda, cebula, bitki – teksturowane
białko sojowe 20%, olej rzepakowy, pulpa pomidorowa 10% (siekane
pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), koncentrat
pomidorowy 10%, mąka pszenna, cukier, skrobia kukurydziana, bulion
wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki,
liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy,
aromat], zioła, sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję),
przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu
drożdżowego.
Jak większość z Was wie jestem na diecie i nie wszystko mi wolno jeść więc pozwoliłam sobie tylko na skosztowanie niektórych produktów. Dlatego też między innymi nie przygotowywałam żadnych specjałów z masła czy mix-u żeby mnie nie kusiło :)Produkty te wykorzystałam w najnormalniejszy sposób jaki jest możliwy. Steki i bitki skonsumowałam do obiadu np. z ziemniakami i kalafiorkiem. Masło orzechowe i mix bardzo posmakowały synom, a szczególnie Tomciowi, który pałaszuje wafle ryżowe z tymże masłem i dżemem :)
Więcej informacji i więcej produktów znajdziecie na stronie Primavika.pl
A czy Wy miałyście kiedyś okazję skosztować tych produktów?
Pozdrawiam
Kasia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz :)
Staram się Was odwiedzać i również odwdzięczać się komentarzami na Waszych blogach