25 sierpnia 2018

Babeczki mocno czekoladowe bez jajek




375 g mąki
400 g cukru
50 g kakao
30 g proszku do pieczenia
Aromat waniliowy lub cukier waniliowy
¾ szkl oleju
500 ml wody
2 łyżki octu

Suche produkty wymieszać w misce, dodać zmieszane ze sobą mokre produkty i zmiksować.

Wlać do blaszki lub foremek na babeczki i piec w temp 175*C przez 20-25 minut.

Wystudzić i posypać cukrem pudrem

Oryginalny przepis znalazłam w internecie jako ciasto bez jajek bodajże, nie pamiętam dokładnie bo korzystamy z niego już bardzo długo i trochę go mąż zmienił :)

PS poszperałam w necie i znalazłam oryginalny przepis - Babciny przepis na placek bez jajek, masła i mleka
Smacznego
Kasia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz :)
Staram się Was odwiedzać i również odwdzięczać się komentarzami na Waszych blogach